Sıkça Sorulan Sorular

kServis programı hakkında

kServis Programı, bir firmanın teknik servis ve servis takip süreçlerini kayıt altına alıp yöneten ve aynı zamanda satılan ürün ve hizmetlere ait periyodik bakım, onarım, değiştirme vb. gibi olayların zamanında gerçekleşmesini kolaylaştıran web tabanlı ve mobil uyumlu bir yazılımdır.
Detaylı bilgi için lütfen buraya tıklayınız.

Hedef sektörler ve müşteriler nelerdir?

  • Teknik Servis hizmeti veren firmalar.
  • Belirli aralıklarla yenilenmesi veya bakım yapılması gereken ürün ve hizmetleri sunan firmalar.
  • Müşteri ve ürün bilgilerini dijital ortamda tutup bu bilgilere dünyanın her yerinden ve her cihazdan ulaşmak isteyen firmalar.
  • İçerdiği dosya yönetim sistemi sayesinde evrakları, kişisel dosyaları, dökümanları, firmanın her personeli için ayrı ayrı ya da ortak olmak üzere internet ortamında her yerden erişilebilir bir şekilde tutmak isteyen firmalar.

kServis programını ücretsiz deneyebilir miyim?

Evet. Programı 1 ay boyunca ücretsiz test edebilirsiniz. Bu bağlantıya tıklayarak başvuru formunu doldurup bize gönderdikten en kısa süre sonra, girdiğiniz bilgiler doğrultusunda demo hesabı açılıp size deneme linki email yoluyla gönderilecektir. Deneme süresi boyunca programı tüm özellikleriyle kullanabilirsiniz.

kServis programını kurmak için ne gereklidir?

Program tamamen bizim sunucularımızda çalıştığından sizin herhangi bir kurulum yapmanıza gerek kalmamaktadır.

Programı müşteriye göre özelleştirme imkanı var mıdır?

kServis programı müşteriye göre özelleştirilebilir yapıdadır. Teknik Servis Etkinlikleri, Ürünler, Müşteriler ve Kullanıcılar sayfalarına müşterinin istediği alanlar eklenebilmektedir. Örneğin müşterinizin araç plakasını saklamak istiyorsunuz; müşteriler kısmına araç plakası alanı eklenmekte ve plakaya göre arama da yapılabilmektedir. Alan ekleme işlemleri sizin isteklerinize göre bizim tarafımızdan gerçekleştirilmektedir.

kServis programındaki bilgilerim ve verilerim güvende midir?

Yazılımlarımız kendi sunucularımızda maksimum güvenlik seviyesinde çalışmaktadır. Sunucu lokasyonları Hollanda ve Almanya olup dünyanın en büyük yazılım firmalarından birisi olan Oracle altyapısını kullanmakla beraber 3. kişiler tarafından donanımsal ve yazılımsal erişime kapalıdır.

kServis programının mobil uygulaması var mıdır?

kServis programının Google Play’de yayınlanmakta olan mobil uygulaması bulunmaktadır. Uygulama programın tüm özelliklerine sahip olup ek olarak çektiğiniz fotoğrafları da sisteme yükleyebilirsiniz. Uygulamayı bu adresten telefonunuza yükleyebilirsiniz.

kServis hangi programlama diliyle yazılmıştır?

kServis®, PHP programla dili ve MySQL veritabanı kullanılarak yazılmıştır. Herhangi bir yabancı framework (Laravel, Codeigniter) kullanılmadan, tamamen kendi ürünümüz olan codeK® framework’ü üzerine programlanmıştır. Diğer rakiplerine göre daha hızlı çalışması da bundan kaynaklanmaktadır. Mobil uygulamamız ise React Native teknolojisi kullanılarak yazılmıştır. Sunucularımız ise Linux tabanlıdır ve Oracle Cloud altyapısını kullanmaktadır.

kServis programının geliştirilmesine katkıda bulunabilir miyiz?

Kobiservis yazılımları cloud ortamında sürekli olarak güncellenmektedir. Bu güncellemeler programların hem düzgün çalışmasını, hem de varolan özelliklerinin gelişmesini sağlar. Müşterilerimizden gelen istekler doğrultusunda belirli bir takvime göre sürekli yeni özellikler eklemekte, müşterilerimizi de bu geliştirme sürecine aktif olarak dahil etmekteyiz.

Terminoloji

codeK®: Kobiservis Yazılımın kendi geliştirdiği PHP Framework'üdür.

PHP: İnternet için üretilmiş, sunucu taraflı, çok geniş kullanımlı, genel amaçlı, içerisine HTML gömülebilen betik ve programlama dilidir.

MySQL: Dünyada altı milyondan fazla sistemde yüklü bulunan çoklu iş parçacıklı, çok kullanıcılı, hızlı ve sağlam bir veri tabanı yönetim sistemidir.

React Native: Meta Platforms (Facebook) tarafından oluşturulan açık kaynaklı bir UI yazılım Framework'üdür. Geliştiricilerin React Framework'ünü birlikte kullanmasını sağlayarak Android, Android TV, iOS, macOS, tvOS, Web, Windows ve UWP için uygulamalar geliştirmek için kullanılır.

Framework: Bilgisayar programlamada yazılım iskeleti, yazılım çerçevesi ya da yazılım çatısı (İngilizce software framework), standart (çok kullanılan) fonksiyonların hazır olarak sunulduğu ancak programcı tarafından bu fonksiyonlardan arzu edilen kısımların ek kodlarla istenildiği şekilde güncellenebildiği sistemlerdir.

Oracle: Merkezi Austin, Teksas'da bulunan, Amerika Birleşik Devletleri merkezli çok uluslu bilgisayar teknolojisi şirketidir. Microsoft'un ardından dünyanın en büyük ikinci yazılım şirketidir. 120.000'i aşkın çalışanı, 380.000'den fazla müşterisi ile 145 ülkede faaliyet göstermektedir.

Cloud: Türkçe'de bulut anlamına gelen cloud, bilgisayarlar ve diğer cihazlar için, istendiği zaman kullanılabilen ve kullanıcılar arasında paylaşılan bilgisayar kaynakları sağlayan, internet tabanlı bilişim hizmetlerinin genel adıdır.

Linux: Bilgisayar işletim sistemlerinin en temel parçası olan çekirdek yazılımlarından bir tanesi olup açık kaynak kodludur.